Afsløring: Fede ferier bliver for fede på Tunø

Tunø Kloak TV klar til højtryks-fedtspuling.

Noget så simpelt som en fedtprop har udløst irritation blandt ferierende familier i Tunøhuset.
Det viser afslørende billeder, der er optaget ved dybdeborende research med TV-kamera under feriehuset.
De afslørende fotos er kommet for dagen, efter feriegæster har oplevet problemer med husets afløb. Især køkkenvasken har voldt problemer, men også afløb fra de to badeværelser er blevet berørt.
Den dybdeborende research er netop udført af medarbejdere fra TKTV (Tunø Kloak TeleVision).

Kamerainspektion af rørene gennem samlebrønden.

TV-holdet gennemførte først en højtrykspuling, der løsnede fedtproppen og sendte den ud i samlebrønden. En efterfølgende inspektion med kamera viste, at både de nye og de gamle afløbsrør under huset er rene og tætte.

Årsag: Fedt i køkkenvasken

Afsløringen kommer dog ikke bag på kloakfotograf og entreprenør John Kjær, som blev rekvireret til at udføre opgaven.
– Fedt i køkkenafløbet opstår typisk, når man hælder f.eks. flydende fedt i køkkenvasken. Når fedtet bliver koldt og stivner i rørene, resulterer det i en fedtprop, der blokerer afløbet, forklarer han.

Løsning: Køl fedet af og smid det i skraldeposen

Han tilføjer, at hverken svupper eller afløbsrens kan kurere problemer med fedt i rørene. Den udmelding får Tunøhusets ferieudvalg på barrikaderne:
– Fede ferier i feriehuset skal og må stoppe ved køkkenvasken. Vi accepterer ikke, at de få, som hælder fedt i vasken, generer ferien for de mange, som omhyggeligt køler fedtet af og lægger det i skraldeposen. Det er ganske enkelt en ufed adfærd, lyder det fra udvalget.
Udvalget vil nu se på mulighederne for at få udarbejdet et opslag på væggen over vasken, der tydeliggør reglerne for omgang med fedt i køkkenet.

Det ligner et NASA-foto fra det ydre rum, men det er det ikke. Det er de rene og nu fedtfri rør under Tunøhuset.